Op zaterdag 27 en zondag 28 februari aanstaande kunnen tuinliefhebbers en wandelaars coronaproof genieten van een lentewandeling tijdens het traditionele Sneeuwklokjesweekend op landgoed De Wildenborch in Vorden.

De talloze velden sneeuwklokjes en winterakonieten, tot voor kort nog onder een dik pak sneeuw verstopt, zijn inmiddels overal in de tuinen en het bos ontwaakt: tussen de bomen, langs de paden en bij de romantische waterpartijen. Tijdens een ontspannen wandeling in de tuinen, aangelegd in Engelse landschapsstijl, kunt u genieten van deze ‘boodschappers van de lente’.

Door de gemeente Bronckhorst is toestemming verleend voor het openstellen van de tuinen. Vanzelfsprekend gelden hierbij de huidige Coronamaatregelen en staat de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers voorop. Het Koetshuis blijft helaas gesloten, hetgeen ook geldt voor de toiletten. De wandelroute, die langs de mooiste plekjes leidt, start bij de kassa voor het kasteel en zal uitgezet zijn in één richting. De tuinen zijn geopend van 11.00 tot 15.30 uur.

Alvast een kijkje nemen? www.wildenborch.nl

Bezoekadres: Wildenborchseweg 20, 7251 KG in Vorden. De entree bedraagt € 5,00. Uitsluitend betalen met pin of mobiel, bij voorkeur contactloos. Voor Vrienden van De Wildenborch en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Honden zijn helaas niet toegestaan, ook niet aangelijnd. De opbrengst van de Open Tuinendagen komt volledig ten goede aan het onderhoud van de tuinen.