Sarah is een inspirerende en gepassioneerde lerares en geeft sinds 1999 cursussen koken , bloemschikken , kweken en tuinieren op Perch Hill, haar boerderij in East Sussex en het hele land.

Sarah heeft onder andere geschreven voor The Saturday Telegraph , Country Living , Gardens Illustrated , Gardeners ‘World Magazine , The English Garden  en Sainsbury’s Magazine  . Haar tuin- en kookboeken hebben haar een aantal prijzen opgeleverd, waaronder Best Specialist Gardening Book for The Cutting Garden en Cookery Book of the Year voor Sarah Raven’s Garden Cookbook .

Andere titels van Sarah zijn onder meer Vita Sackville-West’s Sissinghurst – The Creation of a Garden , waarmee Vita’s tuinschrift up-to-date wordt gebracht, Food for Friends and Family , met meer dan 450 heerlijke recepten, en  Complete Christmas , boordevol decoratie-ideeën en recepten voor de feestdagen . Sarah heeft onlangs een nieuw boek gepubliceerd over gezond eten, dat haar medische opleiding (Sarah is een gekwalificeerde huisarts) combineert met haar liefde voor het verbouwen en koken van voedsel –  GOOD GOOD FOOD  .

Sarah heeft gepresenteerd op  BBC Gardeners ‘World en presenteerde in januari 2014 een aflevering in de  Great British Garden Revival-  serie. Sarah had in het voorjaar van 2012 ook een goed ontvangen tv-serie (BBC2) genaamd Bees, Butterflies and Blooms , naar aanleiding van Sarah’s pogingen om de natie tot bloei te brengen om de insectenhabitat en voedselvoorziening enorm te vergroten. In 2016 verscheen Sarah in BBC2’s Big Dreams, Small Spaces  waar ze haar liefde en enthousiasme voor snijbloemen deelde. 

Sarah is getrouwd met de schrijver Adam Nicolson en heeft twee dochters en drie stiefzonen.