Nieuwe tuinen in herziene uitgave Oudolf Hummelo

Door Cornéline Lanooy -22 december 2020

In de derde week van januari verschijnt het boek Oudolf | Hummelo in een herziene uitgave. Auteurs Piet Oudolf en Noel Kingsbury hebben in deze nieuwe editie nieuwe projecten en beelden opgenomen.

Oudolf | Hummelo beschrijft de veranderende kijk op beplanting van tuinen en openbare ruimtes gedurende de afgelopen 35 jaar, aan de hand van de tuin en voormalige kwekerij van Anja en Piet Oudolf. Het boek besteedt daarnaast aandacht aan Oudolfs vele internationale projecten en zijn weg naar wereldfaam en is voor deze nieuwe editie geheel up-to-date gemaakt.

n deze herziene en omvangrijkere versie van Oudolf | Hummelo zijn ook de nieuwste projecten van de afgelopen vijf jaar opgenomen, zoals de tuin van restaurant Noma in Kopenhagen, Delaware Botanic Gardens, de nieuwe Oudolf Garden in Detroit, de Vitra Campus in Weil am Rhein en de tuin bij Singer Laren. 

Piet Oudolf en Noel Kingsbury – Oudolf | Hummelo verschijnt bij Noordboek HL BooksISBN 978 90 5615 667 1; paperback met flappen; 432 pagina’s; verkoopprijs €29,95.

Dingen boven het grasveld uittrekken – De Groene Amsterdammer