Oudolf Gardens – Rory Dusoir

Hardcover (208 p.)
Rory Dusoir

  • Uniek inkijkje in de werkwijze van Piet Oudolf

  • gedetailleerde informatie over plantcombinaties en de achterliggende ontwerpen

  • Meer dan 300 schitterende en inspirerende foto’s

34,99

Oudolf Gardens bij Hauser & Wirth in Somerset

In zijn boek Oudof Gardens beschrijft plantenliefhebber en tuinarchitect Rory Dusoir de schilderachtige plantencombinaties en de achterliggende ontwerpen van Piet Oudolfs werk.

Piet Oudolf heeft wereldwijd naam gemaakt met zijn bijzondere toepassing van vaste planten en grassen. Een fantastisch voorbeeld van zijn diepgaande plantenkennis en meesterschap in het samenstellen van plantengroepen is Oudolf Gardens bij de gerenommeerde kunstgalerie van Hauser & Wirth in Bruton, Somerset. In deze botanisch zeer rijke tuin in Engeland worden bezoekers in elk seizoen bijna letterlijk ondergedompeld in een schitterende plantenwereld.

Deze tuin werd een fascinerende inspiratiebron voor plantenliefhebber en tuinarchitect Rory Dusoir. Hij ging er gedurende een jaar regelmatig naartoe. In Oudolf Gardens beschrijft hij de fraai gecombineerde en schitterend toegepaste, uiterst betrouwbare planten die er groeien. Hij ontrafelt Oudolfs speciale beplantingstechnieken en bewondert de sublieme Sporobolus Meadow, door Piet zelf beschreven als ‘natuurlijker dan de natuur zelf’.

Planten en beplanting

Liefhebbers van Oudolfs werk zullen in dit boek gedetailleerde informatie vinden over de planten, de combinaties en de achterliggende ontwerpen. Meer dan 300 schitterende foto’s tonen het sublieme niveau van deze tuinen. Samen met de tekst geven ze een uniek inzicht in de manier waarop Oudolf tuinbeplantingen ontwerpt en realiseert.

Boek inkijken

Auteur(s)

Rory Dusoir werkte voor Great Dixter House & Gardens voordat hij besloot het prestigieuze Kew Diploma te halen. Hij publiceert geregeld over tuinarchitectuur.