Museumtuin ’t Olde Ras      De leukste tuin in Doesburg,

Fruitshow

Sinds 1993 organiseert de stichting een grote fruitshow “Verleden tot Heden”, een show met honderden appel- en peren rassen, noten en mispels in een prachtige entourage die door duizenden mensen jaarlijks bezocht word. Verder organiseert de stichting diverse activiteiten om de fruitteelt te stimuleren met het accent daarbij op de oude fruitrassen.

Tijdens de fruitshow zijn er vele honderden appel- en peren rassen – allen op naam – tentoongesteld. Het geheel is versierd met fruit- en bloemdecoraties, terwijl tussen dit fruit vele oude fruitteeltgereedschappen zijn ingevoegd. De data voor 2020 zijn 7 en 8 november.  Entree bedraagt € 3,00 en het parkeren is gratis. U kunt dan tevens  één of meerder bomen kopen van uiteenlopende rassen.

Van vele rassen kan men gratis de vruchten proeven, om zo de smaak van de oude rassen weer te herkennen of kennis mee te maken. Van sommige rassen, welke voorradig zijn, kan men vruchten kopen. Zelf mee gebracht fruit (van elk ras liefst 5 – 6 exemplaren ) kan dan worden gedetermineerd (op naam gesteld).

Inlichtingen omtrent de biologische en gewone teelt kan men dan verkrijgen.

Tevens kan men dan bomen kopen van de gewenste rassen. Steeds zijn er honderden (unieke) rassen op voorraad. Momenteel hebben we ook prachtige oude pruimenbomen op kluit te koop. Vanaf euro 200,-. Bel voor meer informatie of kom langs.

Museumtuin ’t Olde Ras