Donderdag 25 februari, 20.00 uur:
Digitale lezing ‘Zaden op wereldreis’
door Sander Onsman van Onszaden

Groei&Bloei afdeling Wageningen e.o. gaat starten met digitale lezingen live via Zoom!

Sander Onsman van Onszaden [www.onszaden.nl] heeft de primeur.

Op 25 februari kunnen jullie onze eerste live digitale lezing volgen. Sander Onsman van Onszaden neemt ons dan mee naar de wondere wereld van bijzondere plantenzaden.

Overal ter wereld groeien bijzondere, verrassende plantensoorten. Ze hebben zich aangepast aan een lokaal klimaat en produceren zaden om zich verder over de wereld te verspreiden. Wij gaan deze avond op zoek naar die zaden en maken daarvoor een reis over de wereld. We bezoeken uiteenlopende leefgebieden van planten: koude regio’s met soorten die in Nederland in de tuin kunnen worden gekweekt tot laagland regenwouden met tropische kamerplanten.

Sander is bioloog en oprichter / eigenaar van Onszaden in Wageningen. U weet wel dat leuke winkeltje vol planten op de Bergstraat. Onszaden verkoopt honderden soorten zaden van bijzondere planten die mensen binnen of buiten kunnen opkweken. Al op de middelbare school had Sander een grote fascinatie voor planten en verzamelde hij zaden van over de hele wereld om uit te proberen. Tijdens zijn studie Biologie in Wageningen heeft hij Onszaden opgezet, zodat de steeds grotere zadencollectie ook door anderen kon worden gezaaid. Sander vertelt graag over planten en hij vindt het belangrijk dat mensen zien wat er op de wereld allemaal groeit en bloeit. Naast die bewustwording vindt Sander het belangrijk dat de biodiversiteit wordt beschermd.

Deelname: gratis, ook voor niet-leden

Stuur een mail aan  met als onderwerp ‘deelname aan lezing’. 
Je ontvangt dan een link naar de online lezing, met uitleg hoe je het programma Zoom installeert. Dit hoef je maar één keer te doen. Ontvang je deze mail niet, kijk dan even in je spam-box. De link open je op je computer, laptop of tablet. Je krijgt beeld en geluid van de presentatie dan live op het scherm. Tijdens de lezing kun je in de chat vragen stellen. Aan het begin van de lezing zullen we het gebruik van Zoom nog even uitleggen.