Open Tuinendag 2021 

Groei&Bloei Wageningen e.o. i.s.m. Floralia Bennekom 

 Van 12 t/m 20 juni is de Nationale Tuinweek van KMTP/Groei&Bloei. 

 Kom kijken in andermans tuin op de Open Tuinendag op zaterdag 19 juni a.s. en doe inspiratie op! 

 Dit jaar zetten we de tuinen in Bennekom in het zonnetje. 

 Onderstaande tuinen zijn deze dag van 10.00 tot 16.00 uur gratis voor het publiek toegankelijk en zijn duidelijk herkenbaar d.m.v. een bord bij de ingang van de tuin. 

 1. Grintweg 334 6704 AS Wageningen Deze tuin rondom de boerderij is de afgelopen periode flink op de schop gegaan. Een prachtige vijver vormt de basis van de tuin met rondom kronkelpaadjes met verhoogde perken en tuinkamers. Een waar lusthof! 

2. Lindelaan 5 6721 VB Bennekom Dit is een echte verzamelaarstuin, met een laag liggende vijver, waterstroompjes en prachtige fuchsia’s die helaas nog niet bloeien. De inrichting is fantasievol, met muurtjes, glas en verschillende ornamenten. 

3. Krulweg 4 6721 WH Bennekom Een kleurrijke tuin van echte liefhebbers van tuinieren, ruime tuin met als blikvanger een grote vijver en aparte bomen in de voor- en achtertuin. En… kabouters die verstopt worden voor de kleinzoon om te zoeken. 

4. Jonker Sloetlaan Bennekom Een buurttuin die beheerd wordt door omwonenden. Een mooi voorbeeld van hoe het kan! Er is geen tuinman/vrouw aanwezig. Heel leuk om langs te fietsen en af te stappen. 

5. West Breukelderweg 39 6721 MP Bennekom Deze landschapstuin heeft een grote variatie aan bomen met zelfs een speciaal voedselbosje voor vogels. Veel aandacht is er voor hergebruik van materialen en beplanting. Parkeren kan niet op de onverharde weg. 

6. Rijnsteeg 6 6721 NP Bennekom Grote perfect onderhouden landelijke tuin met mooie borders. De kleuren en hoogtes van de verschillende planten vormen een prachtige harmonie. Vanuit de bloementuin is er zicht op de weilanden. 

7. West Breukelderweg 14 Bennekom Moderne voortuin met wuivende grassen en grote harmonieuze achtertuin met ronde vormen met borders in voornamelijk blauw, roze en wit en een natuurlijke vijver. Eigen kunst zorgt voor extra sfeer. 

8. Johanniterlaan 14 6721 XZ Bennekom Smaakvolle voortuin met een kleine achtertuin waar een natuurlijke vijver domineert met rondom leuke zitjes. Neem gerust ook een kijkje in ‘Atelier in de Roos’ voor o.a. zelfgemaakte sieraden en sjaals. 

9. Commandeursweg 130 6721 ZP Bennekom Tuin van misleiding, drugs en moord! De eigenaresse kan prachtig vertellen over haar uitgebreide collectie vleesetende planten. De indrukwekkende pergola geeft ruimte aan verschillende klimplanten. 

10. Julianalaan 19 Bennekom Verrassende symmetrische achtertuin in Franse sfeer met bloemvakken met losse beplanting, een fruitlaantje, kas, jeu de boulebaan, kleine moestuin en grappige schuur. Het motto is: groeien en laten groeien! 

B&B Maupertuus Ekerlaan 4 Bennekom Als rustpunt voor een kopje koffie of thee, heerlijke taart en toiletgebruik. 

De tuin is ook te bezoeken. Neem ook een kijkje bij het zagen van het boomproject op de rotonde aan de Ekerlaan t.b.v. het project ‘Ede doet’. 

 Er is geen vaste volgorde, u kunt uw rondje tuinen op elk gewenst punt beginnen. 

 Alle tuinen zijn op fietsafstand te bezoeken. 

Let op: het parkeren met de auto is op een aantal locaties beperkt of op ruime afstand van de tuin. 

De tuinen met een zijn rolstoel/ rollatorvriendelijk. 

Neem de coronamaatregelen in acht, dan kunnen we allemaal genieten. 

 Veel plezier met het kijken in andermans tuin