Beste lezer,

In de laatste nieuwsbrief schreef ik over de 40 dagencompetitie van Duurzaam Bennekom, die vorige week begonnen is.  Het programma is iets gewijzigd.

Op zaterdag 2 maart verzorgen Henk Hoefakker en Andre van Lammeren, allebei van Floralia, de workshop zaaien en stekken.

Niet in het Kerkheem, maar in de Brink!

Zo ziet het programma er nu uit:

Programma 40 dagencompetitie “Groen doen!”  van Duurzaam Bennekom

Zaterdag 2 maart – door Floralia workshops en zadenruilbeurs

Workshop “Zaaien en Stekken”

Altijd al willen leren stekken? Of heb je het zaaien nog niet écht onder de knie? Neem je eigen potjes, zaadjes en plantjes mee en leer van de experts van Floralia.

Tijd: 14:00 tot 16:00 uur

Locatie: de Brink.

Ruilmarkt voor zaden

Zaden over van vorig jaar? Of iets te veel op voorraad? Neem ze mee naar deze ruilmarkt en krijg er nieuwe zaadjes voor terug! De markt is bedoeld voor zowel de moestuin als voor andere planten, dus neem alles mee wat je nog hebt liggen!

Als u zelf niet naar de Brink komt, maar wel zaden over heeft, breng ze dan naar Henk Hoefakker, Lindelaan 5 in Bennekom. Dan legt hij de zaden op onze kraam.

Tijd: 14:00 tot 16:00 uur

Locatie: de Brink.

Zaterdag 9 maart – Natuurwerkdag met A Rocha, op het Mierenreservaat

Het is een heel bijzonder natuurgebied in het bos van Bennekom. Er komen ten minste 28 verschillende mierensoorten voor, waaronder de Satermier en het is het eerste échte mierenreservaat van Nederland. Wat het bijzonder maakt, is dat het gebiedje zo gevarieerd is, met hoogteverschillen, bosranden en heide. Dat kan alleen maar zo blijven dank zij de inzet van vrijwilligers. Doe mee met het onderhoudswerk en geef je op bij .

Zaterdag 16 maart – Groene workshopbeurs

Workshop 1 “Moestuin integreren in je tuin”

Fervent Bennekoms tuinier Monique Gulickx combineert graag een mooie bloeiende (biologische) tuin met een aantal eetbare planten. Hoe pak je dat aan? En welke planten lenen zich hier goed voor? Kom langs en doe inspiratie op voor je eigen tuin.

Tijd: 13:00 tot 14:00 uur, locatie: de Brink.

Workshop 2 “Bloeiboog & levende tuin”

Klaar voor de volgende stap? Dan kan je deze middag leren over een “Bloeiboog” en het komen tot een levende tuin, georganiseerd door Bloemrijk Bennekom.

Tijd: 14:00 tot 16:00 uur, locatie: de Brink.

Workshop 3 “Veteranenbomen”

Simen Brunia is European Tree Technician & Certified Veteran Tree Specialist, met andere woorden: hij weet veel van bomen. En het geluk wil dat een van zijn grootste passies het delen van deze bomenkennis is. Aan jong en oud, aan de beginner en aan professionals. Kom ook en laat je verbazen over veteranenbomen!

Tijd: 15:00 tot 16:00 uur, locatie: de Brink.

Zaterdag 23 maart – Wandeling door het Moftbos

Stichting  Land van Peelen wil je met deze wandeling op een nieuwe manier kennis laten maken met de bossen ten oosten van Bennekom. Laat je verrassen door sporen van oude culturen in het landschap. Ontdek de plekken met veel variatie en plekken waar nog veel te verbeteren valt. Waarschijnlijk wordt de route ongeveer 7 km.

Start 14.00 uur. Locatie volgt

Zaterdag 30 maart – Excursie met A Rocha over korstmossen

Ga mee met deze speciale excursie en ontdek meer over de bijzonderheden van deze levensvorm: korstmossen. Aanmelden via .

Zaterdag 30 maart – Rondleiding voedselbos Het Voedselrijk met Malika Cieremans

Het Voedselrijk is een project van Malika Cieremans, voedselbos-pionier met 25 jaar ervaring. Nu docent en ontwerper/adviseur in haar onderneming CircleEcology voedselbossen en eetbaar groen. Meer informatie en aanmelden kan via deze website(Duurzaam Bennekom).

 https://www.duurzaambennekom.com/ voor meer informatie

Hartelijke groet,

Ingrid Boenders