Beste tuinliefhebber,

De meeste bladeren zijn nu wel van de bomen gevallen, de tuin wordt wat bruiner na de vorst en is nog steeds erg nat. Het slijmerig geworden dode blad en bloemen haal je weg, maar de rest aan uitgebloeide planten laten we heerlijk staan. Het staat zo prachtig als ze na een nachtvorstje met een wit laagje rijp versiert worden. Ook van de bessenstruiken kunnen we dan extra genieten.

Genieten tijdens een winterwandeling:

  • Je hebt nog even voor een frisse wandeling in de Hortus Botanicus Leiden, want van 25 december t/m 1 januari zijn ze gesloten.
  • In december, januari en februari is Appeltern Adventure Gardens elk weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur (behalve 30 en 31 december).
  • Het Belmonte arboretum en Arboretum De Dreijen in Wageningen zijn zeer geschikt voor een winterwandeling.

Workshop Bomen enten

In het Belmonte Arboretum kunt u komend voorjaar een eendaagse workshop ‘bomen enten’ volgen. In deze workshop leert u, hoe je op een ‘onderstam’ een takje van een oude boom in uw eigen tuin of een bijzondere boom van elders kan laten groeien. Zo heeft u na een paar jaar een nieuwe boom in de tuin!

Wie wil er nu niet een zelf geënte boom als pronkstuk in de tuin hebben? Daarom organiseren zij deze workshop. Tijdens de dag maakt u in theorie én in de praktijk kennis met het vermeerderen van bomen door enten. U leert ook hoe u een ent van een appelboom en een onderstam met elkaar kan verenigen.

Inclusief lunch

Onderdeel van de workshop is een korte lezing over en/of rondleiding door het Arboretum Belmonte in Wageningen. Tussen de middag wordt een eenvoudige doch smakelijke lunch geserveerd.

Leuk om te weten

Een deel van de opbrengst van deze workshop komt ten goede aan de aanschaf van nieuwe bomen voor het Belmonte Arboretum.

Workshop data:

U kunt deze workshop volgen op de volgende data:

Zaterdag 24 februari 2024  10.00 – 15.00 uur

of

Zaterdag  9 maart  2024      10.00 – 15.00 uur

Kosten deelname

€ 85,00 Per persoon

Deze prijs is exclusief de eventuele aanschaf van een entmes.

Locatie

De workshop start bij het Koetshuis in Arboretum Belmonte

Generaal Foulkesweg 94-A

6703 DS Wageningen

Aanmelden en bijzonderheden

https://belmontearboretum.nl/workshop-bomen-enten/

Oproep

Voor de Open Tuinen Dag die wij volgend jaar op 29 juni 2024 in Bennekom organiseren i.s.m. Groei & Bloei Wageningen, zijn wij op zoek naar tuinen in Bennekom van enthousiaste tuiniers die hun tuin één dag willen openstellen voor belangstellende tuinliefhebbers.

Wij zoeken tuinen die inspireren met hun verhaal daarbij.

Bent u of kent u zo’n tuinier met zo’n tuin, laat het ons weten via

Nu op naar het nieuwe jaar waarin Floralia het 100 jarig bestaan viert!!!

Heeft u nog een leuk verhaal, anekdote of foto’s over Floralia waar andere leden ook van kunnen genieten, dan horen wij dat graag van u.

Tot in het nieuwe jaar!

Hartelijke groet,

Ingrid Boenders