Wat is het toch leuk om in andermans tuin te mogen kijken! Zeker na zo’n coronazomer met weinig verenigingsactiviteiten is het gezellig andere tuinliefhebbers weer eens te ontmoeten.

Bij Floralia hadden ze daarom een 3-tal tuinen opengesteld op zaterdagmiddag 12 september. Allemaal anders van opzet, maar de tuinpassie straalde ervan af.

Bij Henk Hoefakker met zijn vele mooie, bijzondere potplanten en grote Fuchsia-collectie raakte je soms bij het bewonderen van de planten de coronaproof-looproute met een doolhof aan pijlen op de grond kwijt.
Katja Grolle imponeerde mij met haar gerenoveerde voortuin met een grootse moerasbloembak van 12 m2 met vleesetende planten, en met haar achtertuin als een groene oase vol schaduwplanten.
Bij André van Lammeren zijn de vele soorten Dahlia’s de aandachtstrekkers. Als kenner gaf hij nog een leerzaam college over de bloemvormen en kruisingen van deze prachtige bloemen.

Heerlijk weer even elkaar gesproken te hebben, en met de fietstassen vol van de gekregen stekken en planten, ging ik met een glimlach en voldaan naar huis.

Greet Steenhuis