Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Tuinen Middag Floralia

26 augustus @ 13:00 - 16:00

Floralia organiseert op zaterdag 8 juli en zaterdag 26 augustus een Open Tuinen middag in Bennekom, met de prijswinnaars en een bijzondere genomineerde tuin uit 2022.

De middagen zijn beide van 13.00 – 16.00 uur.

U bent van harte welkom in de volgende tuinen; de eigenaren staan met enthousiasme voor u klaar om te vertellen over hun tuin.

Korenlaan 35, familie Noppen

Dit was de prijswinnaar van de mooiste Bennekomse voortuin van vorig jaar: een moderne tuin waarin bloeiende planten in meest paarse tinten gecombineerd worden met diverse grassoorten. Er is een opvallend accent in de keramieken bloemen en helianthus, aan de rechthoekige strakke vijver. Er is goed gewerkt met hoogteverschillen. Ook de achtertuin is bijzonder: diep en origineel aangelegd waarbij de lange zigzagsgewijs geplaatste pergola in het oog springt, deels bedekt met blauweregen. Er staan veel verschillende soorten vaste planten. Verder naar achteren is een mooi grote vijver met salamanders en libelles, en veel waterplanten. Aan de rand en achterkant staan hoge bomen die koele schaduw geven. Ook zijn er verschillende terrasjes, en een moestuin en een kippenhok. Een moderne, gevarieerde tuin!

 

Prins Bernhardlaan 35, dhr. J. van Delden

Deze tuin won in 2022 de tweede prijs. Een heel mooie, goed en sfeervol ingerichte hoektuin rondom een wit woonhuis. Door de indeling en de leibomen rondom zijn er veel bijzondere inkijkhoeken. Zeer kleurrijk, afwisselend, met grote daturaplanten en veel agapanthussen in potten. Tegen de gevel staat een mooi bloeiende roos. Een leuke liefhebberstuin met veel sfeer en goed onderhouden.

 

Boerhaavelaan 22, mevr. S. Versteeg

(ingang tuin via Florence Nightingalelaan)

Eén van de genomineerde tuinen, met een romantische sfeer in cottagestijl. In de voortuin staan veel verschillende, bij elkaar passende bloeiende planten en rozen omgeven door mooie leibomen waardoor er leuke doorkijkjes ontstaan vanaf de straat. Tegen de zijschutting staan origineel geleide hydrangea’s, waar een prachtige wilde clematis tussendoor groeit.

De achtertuin is intiem met rozenbogen, veel verschillende soorten planten, een prieel, een aantal waterpartijen en verschillende zitjes. Verder tafeltjes met potplanten: een hele stijlvolle tuin.

Gegevens

Datum:
26 augustus
Tijd:
13:00 - 16:00

Organisator

Floralia Bennekom
Terug naar boven